samen met het paard jezelf ontwikkelen en kijken naar de toekomst door het verleden een plek te geven loslaten van het oude

Paardencoaching

Coaching met paarden is een zeer effectieve manier van coaching. Het paard leidt de sessie. De coach zal tijdens deze sessie ondersteunen in het proces. 

Paarden reageren direct op jouw gevoel en spanning. Dit kan veel opheldering geven als je ratio in de weg zit. Het paard spiegelt jouw gevoel. Wanneer jij eigenlijk niet zo goed weet wat je voelt. Dan kan een paard hier heel doeltreffend in helpen in contact te komen met je gevoel.

Doordat het paard een vluchtdier is en een heel sociaal dier  zal het paard altijd willen helpen in het groepsbelang. Wanneer jij als kuddelid spanning ervaart of blokkades hebt ziet het paard dit als koliek. Een paard met koliek is kwetsbaar en kan niet vluchten. Paarden zijn in staat om blokkades d.m.v. "trillingen" in beweging te brengen zodat het kudde lid kan gaan helen. 

Wil jij dit zelf ervaren neem dan contact met ons op. 


Lisette & Ronald

Gecertificeerd Paardencoaches via Caprilli Coaching & Training

Interactieve Workshop

Een interactieve workshop voor en door ouders over het ouderschap waarin thema's voorbij komen zoals opvoedstijlen, weerbaarheid, verlies & familie systeem in combinatie met paardencoaching en meditatie.

Met je eigen team

Met je eigen team een training organiseren in combinatie met paardencoaching?
Neem contact op voor de mogelijkheden van een op maat gemaakte training over
communicatie, leiderschap en samenwerking.

Kindercoaching

Ook voor kinderen is de inzet van paardencoaching mogelijk. Aan de hand van verschillende werkvormen samen met het paard werken we aan vertrouwen en weerbaarheid.

Met eigen paard

Wil je gecoacht worden met je eigen paard? 

Dit is zeker een mogelijkheid.  

De paarden

Wil je meer over onze kudde weten? Kijk dan op Alegria Horsetraining.

paardencoaching;trauma;ptss;hechting;zelfliefde;zelfacceptatie

Alegria

paardencoaching;trauma;ptss;hechting;zelfliefde;zelfacceptatie

Pretta

onderzoeken;passie;liefde;hechting;zelfacceptatie;ouderschap;coaching;kindercoaching

Fantastica Alegria

paardencoaching;trauma;ptss;hechting;zelfliefde;zelfacceptatie;vreugde;passie;plezier

Tiburon

paardencoach;paardencoaching;familieopstelling;equestrian;systemisch;adhd;stress;depressie;angst;achteruitgang;kindercoach

Rasta's Kiani

Contact opnemen

Laat een bericht achter en wij nemen contact met je op.

Netherlands

* Ik wil graag regelmatig marketing updates, nieuwtjes en speciale aanbiedingen van je ontvangen per e-mail. Ik kan mijn toestemming op elk gewenst moment intrekken door op de afmeldlink onderaan elke marketingmail te klikken of door je een verzoek per mail te sturen.

Wij respecteren jouw privacy en zullen nooit zonder toestemming jouw gegevens delen. Onze privacyverklaring is ook van toepassing.

Zie ook de kleine lettertjes

gecertificeerd paardencoach;paardencoaching;systemiscge coaching;caprilli coaching & training

Wat is Paardencoaching?

Paardencoaching is eigenlijk een verkeerde term; het suggereert dat je paarden coacht. Wat er echter mee bedoeld wordt, is dat paarden ingezet worden als hulpmiddel voor mensen om zich sneller bewust te worden van zichzelf. Dit bewust worden heeft met name betrekking op wat iemand denkt en voelt en of dat overeenkomt met elkaar (congruentie). Doordat mensen heel goed in staat zijn om ‘negatieve’ emoties weg te drukken en niet te voelen, zal dat na verloop van tijd blokkades geven in het lichaam. Die blokkades gaan vroeg of laat zorgen voor een gebrek aan energie en lichamelijke klachten. Door iemand in contact te brengen met paardencoaching, gebeuren eigenlijk twee dingen;

  1. je wordt even uit je vaste denkpatroon gehaald,
  2. je wordt geraakt in je lichaam/gevoel.

De combinatie hiervan zorgt ervoor dat de koppeling tussen hoofd en hart (opnieuw) gemaakt kan worden. Van hieruit kunnen ook belemmeringen boven komen. Als deze belemmeringen bewust worden, kan er daadwerkelijk iets aan veranderd worden. Een bijkomend voordeel is dat paarden (en eigenlijk alle dieren) spanning overnemen van mensen en dit ook gelijk loslaten door onder andere te gaan gapen. De persoon is dus letterlijk lichter na een sessie paardencoaching. 

bron: https://www.gecertificeerdpaardencoach.nl/paardencoaching-2/

paardencoaching;leusden;trauma;burnout;paniekaanval;hyperventilatie;ptss;traumaverwerking;gedragsverandering;toekomst