handen die elkaar aanraken bij verlies door alzheimer een vorm van dementie coaching voor de mantelzorg dementelcoach

Dementie

Heb je interesse in paardencoaching voor mensen met dementie kijk dan even op deze pagina


Van dichtbij heb ik dementie in de vorm van Alzheimer* mee gemaakt en ervaren wat het met je doet. Met name achteraf besef je pas dat je dierbare onbewust uit je leven is gestapt. Echt afscheid nemen bestaat hierbij niet. Er zijn momenten waarbij je dierbare er ineens weer is. Echt zichtbaar en helder van geest, maar het volgende moment ben je elkaar weer kwijt. Alsof je uit een droom ontwaakt. Boosheid en verdriet wisselen elkaar vervolgens af. Wederom besef je dat het leven eindig is.


Het is een rot ziekte zonder enige twijfel, een ziekte waar je niet van zal genezen, maar moet je dan in een hoekje gaan zitten en toe kijken hoe je dierbare veranderd? Vlucht je weg om het niet onder ogen te hoeven komen? Ga je over in de verzorger?
 

Oftewel hoe ga je om met deze ziekte? 


Ik kies nu voor de geluksmomenten en wil jou hierbij aan de hand nemen om dit ook te doen. Loslaten van wat er niet (meer) is en genieten van wat er nog wel is.

Loop jij als mantelzorger en/of familielid vast? Wordt jij niet begrepen? Neem dan contact op en laten we samen op pad gaan. Vergeet niet dat jij er ook bent naast je dierbare. We doen dit via paardencoaching en wandelcoaching.

 -Ronald-