WES Coaching
zet jezelf in beweging naar verandering

Paardencoaching

Coaching met paarden is een zeer effectieve manier van coaching. Het paard leidt de sessie en de coach zal ondersteunen in het proces.

Paarden reageren direct op jouw gevoel en spanning. Dit kan veel opheldering geven als je ratio in de weg zit. Het paard spiegelt jouw gevoel. Wanneer jij eigenlijk niet zo goed weet wat je voelt. Dan kan een paard hier heel doeltreffend in helpen in contact te komen met je gevoel.

Doordat het paard een vluchtdier is en een heel sociaal dier  zal het paard altijd willen helpen in het groepsbelang. Wanneer jij als kuddelid spanning ervaart of blokkades hebt ziet het paard dit als koliek. Een paard met koliek is kwetsbaar en kan niet vluchten.

Paarden zijn in staat om blokkades d.m.v. "trillingen" in beweging te brengen zodat het kudde lid (jij tijdens een sessie) kan gaan helen.

Ervaar zelf de helende kracht van paarden en neem contact op voor meer informatie.


Wat is Paardencoaching?

Paardencoaching is eigenlijk een verkeerde term; het suggereert dat je paarden coacht. Wat er echter mee bedoeld wordt, is dat paarden ingezet worden als hulpmiddel voor mensen om zich sneller bewust te worden van zichzelf. Dit bewust worden heeft met name betrekking op wat iemand denkt en voelt en of dat overeenkomt met elkaar (congruentie). Doordat mensen heel goed in staat zijn om ‘negatieve’ emoties weg te drukken en niet te voelen, zal dat na verloop van tijd blokkades geven in het lichaam. Die blokkades gaan vroeg of laat zorgen voor een gebrek aan energie en lichamelijke klachten. Door iemand in contact te brengen met paardencoaching, gebeuren eigenlijk twee dingen;

  1. je wordt even uit je vaste denkpatroon gehaald,
  2. je wordt geraakt in je lichaam/gevoel.

De combinatie hiervan zorgt ervoor dat de koppeling tussen hoofd en hart (opnieuw) gemaakt kan worden. Van hieruit kunnen ook belemmeringen boven komen. Als deze belemmeringen bewust worden, kan er daadwerkelijk iets aan veranderd worden. Een bijkomend voordeel is dat paarden (en eigenlijk alle dieren) spanning overnemen van mensen en dit ook gelijk loslaten door onder andere te gaan gapen. De persoon is dus letterlijk lichter na een sessie paardencoaching.

bron: https://www.gecertificeerdpaardencoach.nl/paardencoaching-2/